TIM ZIP danas

TIM ZIP je tvrtka u privatnom vlasništvu, osnovana 1992. godine u Zagrebu, čija su glavna djelatnost tehnologije za pekarstvo, slastičarstvo i konditorstvo te kao takva uživa reputaciju tvrtke koja je u stanju osigurati kompletan konzalting i inženjering postojećim i potencijalnim pekarima, slastičarima i konditorima u Hrvatskoj i regiji, ali i u dalekim zemljama Europe i svijeta.

Osim sjedišta u Zagrebu, u sastavu tvrtke TIM ZIP nalazi se pet podružnica u Republici Hrvatskoj (Varaždin, Bjelovar, Vinkovci, Rijeka, Split), tvrtka kćer u Mostaru, Bosna i Hercegovina s podružnicom u Sarajevu te tvrtka kćer u Beogradu.

TIM ZIP zapošljava više od 80 obrazovanih djelatnika koji govore sedam europskih jezika.

Poslovodstvo tvrtke TIM ZIP uspješno surađuje s više od 30 renomiranih dobavljača opreme i strojeva kao i s 10 dobavljača sirovina za prehrambenu industriju iz 9 europskih zemalja.

Stručnjaci tvrtke TIM ZIP dnevno kontaktiraju s više od 1000 kupaca u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.

TIM ZIP iza sebe ima značajno iskustvo stečeno u realizaciji više od 300 kompletnih projekata pekarskih pogona u čitavoj regiji, većinom po principu „ključ u ruke“, instalaciji opreme u više od 400 pekarskih i slastičarskih pogona te montaži više od 1200 peći u trgovačkim lancima koje na dnevnoj razini održava servisna služba.

TIM ZIP godišnje isporučuje više od 3600 tona različitih sirovina za pekarstvo i slastičarstvo.

Među prvima u branši, TIM ZIP je usvojio visoke europske standarde kvalitete ISO i HACCP.

Ostvarenje dugogodišnjeg kontinuiteta u objavljivanju stručno-poslovnog časopisa INFO kao i izdanje vrijednih stručnih knjiga iz područja pekarstva i slastičarstva, od posebnog su značaja za TIM ZIP.

Neprocjenjivo vrijedno postignuće je TIM ZIP-ova Biblioteka Kruh za život u čijem se sastavu nalazi pet knjiga prevedenih s njemačkog jezika te autorsko djelo o suvremenim tehnologijama u pekarstvu i slastičarstvu.

TIM ZIP je osnivač hrvatske udruge stručnjaka u pekarstvu i slastičarstvu  – Richemont klub.

TIM ZIP je izvršni organizator Festivala kruha i slastica i nagradnog natječaja za najkreativniji pekarski i slastičarski uradak Zlatne ruke.

TIM ZIP je jedan od osnivača Zaklade Ivan Bulić namijenjene stipendiranju najboljih studenata prehrambenih (bio)tehnologija u Zagrebu.

Na godišnjoj razini, rukovodstvo tvrtke TIM ZIP organizira brojna stručna događanja. Na popisu najznačajnijih  aktivnosti nalaze se Dani otvorenih vrata u Hrvatskoj i zemljama regije, Kućni sajam tvrtke koji je, nakon devetnaest godina uspješne organizacije, prerastao u sajam puno većeg razmjera pod nazivom TIM ZIP EXPO,  te razna stručna predavanja i seminari. TIM ZIP je aktivni sudionik brojnih događanja u branši na ovim prostorima kao i stalni izlagač na najznačajnijim europskim i svjetskim pekarskim sajmovima, poput IBA-e u Münchenu, Südbacka u Stuttgartu i sajma Gulfood Manufacturing u Dubaiju.

TIM ZIP govori ZNANJEM – gotovo polovica zaposlenih ima višu ili visoku stručnu spremu, govori ISKUSTVOM  – više od 30 godina rada u razvijanju, projektiranju i opskrbljivanju pekarskih pogona u cijeloj regiji, a govori i ČINJENICAMA – više od 300 potpuno projektiranih i opremljenih pekara kao i lista od 1000 zadovoljnih kupaca najbolje potvrđuju sve gore navedeno.

Dva su sveprisutna cilja u poslovanju tvrtke TIM ZIP: stalno usavršavanje vlastitog ljudskog potencijala u prihvaćanju novih znanja i vještina i trajno nastojanje da se poslovnom partneru pruži kompletna i kvalitetna usluga; od građevinskog projekta pogona, preko isporuke, montaže, edukacije osoblja i servisa do tehnološke podrške kod uvođenja novih proizvoda.